Nieuws

Tholense Boys klaar voor herstart

20 februari 2015
www.tholenseboys.nl
"De winterstop heeft lang genoeg geduurd. Het wordt hoog tijd dat de competitie wordt hervat." Na een aantal afgelastingen gaat Tholense Boys zaterdag op bezoek bij De Meeuwen. Johan Schot, één van de drie interim-trainers, staat te popelen. "Nu maar hopen dat het weer mee zit."

"We hebben de afgelopen weken goed kunnen trainen. Maar het is moeilijk om dat niveau vast te houden wanneer er niet 'voor het eggie' gespeeld wordt. Een competitiewedstrijd brengt een extra dimensie met zich mee." Schot put hoop uit de eerdere ontmoeting op Sportpark De Bent. Na een achterstand sleepten de geel-zwarten de broodnodige punten in de slotfase uit het vuur: 4-3.

Schot beschrijft De Meeuwen als "een voetballende ploeg". "Het mag duidelijk zijn dat we vol voor de winst gaan. Winst is noodzakelijk om het onderlinge gat te verkleinen." De voorsprong van De Meeuwen op Tholense Boys bedraagt momenteel 7 punten. Bij een overwinning is het mogelijk dat de mannen van Kortland, Schot en Groenewegen drie plaatsen stijgen. "Dat zou mooi zijn, want ons doel is om minimaal vijf ploegen onder ons te houden."

Overigens heeft de Thoolse cultheld het prima naar zijn zin. "Het feit dat we deze mannen trainen is natuurlijk uit nood geboren. Maar het is erg leuk om met deze gasten samen te werken." Tegen De Meeuwen ontbreken Auke Bovenberg en Koen Nieuwkoop nog altijd met langdurige blessures. Laurens Bovenberg is afwezig.


 
Terug naar boven