Nieuws

Vijf vragen aan Erwin de Nijs

02 september 2015
www.tholenseboys.nl
Het was niet de vraag of Erwin de Nijs trainer zou worden van het eerste elftal van Tholense Boys. De vraag was vooral: wanneer? Komend weekend staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. In eigen huis ontvangen de geel-zwarten Duiveland. De hoofdcoach beantwoordt vijf vragen.
 

Wat wil je als trainer van Tholense Boys bereiken?
"De oude Tholense Boys-cultuur moet weer terugkeren. Daarmee bedoel ik dat het weer duidelijk moet zijn dat het een eer is om in het eerste elftal van Tholense Boys te spelen. Dat heeft tot gevolg dat je als speler er alles voor over hebt om in het eerste elftal te staan. Dat is wat mij betreft dit seizoen de belangrijkste doelstelling. Wanneer je als spelersgroep bereid bent om alles aan de kant te zetten voor de club, leidt dat tot goede resultaten. Dat kan niet anders. Onze doelstelling staat dus voorlopig los van de plaats op de ranglijst."

Heb je een verklaring voor de 7-1 nederlaag van afgelopen zaterdag?
"We hebben het laatste half uur veel te naïef gevoetbald. Na de 3-0 moet je er gewoon voor zorgen dat je niets meer weggeeft, en een 'bus' voor de goal parkeren. Maar wij gaven in die fase juist teveel ruimte weg en probeerden nog 'lekker' mee te voetballen tegen een betere tegenstander. Zelfs bij een 5-0 achterstand zag ik nog mensen van ons een snelle ingooi nemen. Dat is slechts een detail, maar dat soort jeugdig enthousiasme moet er snel uit. Verder lig ik niet wakker van de nederlaag. Ik weet dat we met deze jonge ploeg nog een paar keer tegen de lamp zullen lopen. De omstandigheden waren tropisch en met de braderie van vrijdagnacht in de benen kunnen we misschien nog spreken van verzachtende omstandigheden. Dat neemt niet weg dat de uitslag onacceptabel is."

Met wat voor gevoel leef je toe naar zaterdag?
"Niet met een ander gevoel dan voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Meeuwen. Als team willen we dit seizoen proberen het spel maken. Dat is een proces en dus hebben we gewoon tijd nodig. Daarom ben ik verbaasd over de doelstellingen die ik her en der lees. Uitspraken als 'we moeten terug naar de tweede klasse' of 'we moeten gaan voor het kampioenschap', zijn prima ambities. Maar hoge verwachtingen zorgen voor onnodige druk. Bovendien kunnen we op een enkele tegenstander na, nog geen beeld vormen van het niveau van onze tegenstanders. Wanneer we het beste uit onszelf willen halen moeten we in deze fase vooral geduldig zijn. Ik ben vooral heel benieuwd hoe we ervoor staan op ons eigen competitie niveau."

Wat zijn aanknopingspunten waarmee je als trainer verder kunt?
"De opbouw zag er in de eerste helft niet slecht uit, maar we waren slordig in de eindpass of misten net de scherpte in de afronding. Nogmaals, we moeten geduld hebben met deze groep. Deze manier van spelen heeft nog maanden nodig. Hopelijk gaan we stapjes maken, want ik ben niet tevreden met de manier waarop we goals tegen krijgen. De uitslag van afgelopen zaterdag zal echter geen invloed hebben op de weg die we als Tholense Boys zijn ingeslagen. Er kunnen nog veel dingen verbeterd worden, maar laten we niet van de hak op de tak gaan door nu alweer naar een andere tactiek over te stappen."

Denk je eraan om na zaterdag wisselingen door te voeren?
"We hebben niet zoveel mogelijkheden. In totaal beschikken we momenteel over veertien fitte en derde klasse waardige spelers. Drie spelers zijn geblesseerd, van wie twee langdurig. Een aantal jongens was laat terug van vakantie en/of zijn nog niet wedstrijdfit. Bij elkaar kom je dan op zeven a acht afwezigen. Maar ik ben blij met de veertien gasten waarover ik nu beschik. Zij moeten het zaterdag gaan doen."

 
Beste ouders en verzorgers,   Gisterenavond zijn wij allen getuige geweest van een dringende oproep van onze minister… Meer >
 
Beste Leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,   In navolging van het profvoetbal zijn ook alle… Meer >
 
www.tholenseboys.nl
Na een korte pauze van twee weken, mogen we aanstaande zaterdag weer het veld betreden. Tholense Boys speelt dan thuis tegen De… Meer >
 
www.tholenseboys.nl

De competitie gaat beginnen!

21 september 2018
Na het succesvolle afgelopen seizoen, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. En dat biedt meer dan genoeg uitdaging voor… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2017 Meer >
 
15-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
26-11-2016 Meer >
 
 
 
10-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-11-2015 Meer >
 
 
29-10-2015 Meer >
 
 
06-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-10-2014 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven