Nieuws

Vijf vragen aan Marien Hopmans

30 oktober 2015
www.tholenseboys.nl
In het verleden volgde Marien Hopmans een proeftraining bij NAC Breda. Dat liep uit op niets. En dus voetbalt hij in het andere geel-zwart. De 30-jarige is één van weinige ervaren voetballers in het eerste elftal van de club. Hij beantwoordt vijf vragen.

Met welke verwachting ging je het seizoen in?

"Niet met de verwachting om kampioen te worden, in ieder geval. Wel met het idee om aan het eind van het seizoen nacompetitie om promotie te kunnen spelen. Weet je, het is in het verleden vaak voorgekomen dat we degradeerden van de tweede naar de derde klasse en met veel te hoge verwachtingen de competitie in gingen. Het werd dat seizoen vaak niks. Ik had dan ook niet het idee: 'we gaan eens eventjes kampioen worden'. Laten we gewoon lekker voetballen."

 

Na een stroeve start hebben jullie de smaak te pakken met drie zeges op rij. Hoe verklaar je dat?
"Het plan van de trainer wordt steeds beter uitgevoerd," legt Marien uit. "Het was even wennen met de nieuwe en veelal jongere gasten. Tactisch en technisch ziet er alweer een stuk beter uit dan in het begin. Wel is het zo dat er nog dat het voetballend gezien nog beter kan."

 

Wat kan er beter?

"Als het in een wedstrijd even tegenzit, raken we de focus kwijt. Aanleiding is bijvoorbeeld een tegendoelpunt of een in onze ogen vreemde beslissing van de scheidsrechter. In onze laatste wedstrijd in Stellendam zag je dat ook. We hadden de overhand, maar op een gegeven moment werd een aantal kansen niet afgemaakt. Dan zakken we in en verliezen we de focus."

 

Veel jonge jongens uit je team willen hogerop. Heb je ooit dezelfde ambitie gehad?

"Jazeker, ik heb proeftrainingen gevolgd bij NAC Breda. Maar dat liep op niets uit. Verder ben ik tevreden met mijn loopbaan. Inmiddels speel ik alweer meer dan 10 jaar bij Tholense Boys, volgens mij. Persoonlijke ambities heb ik niet meer. Ik zou het mooi vinden om mee te maken dat we ooit een stabiele tweedeklasser worden. Dan is het na dit seizoen van belang dat zo weinig mogelijk spelers vertrekken."

 

Zaterdag komt Den Bommel op bezoek. Met vijf punten en alweer 28 tegengoals staan ze voorlaatste. Dat wordt een makkie, hè?

"Het is een goede ploeg," maakt Marien duidelijk. "We hebben vroeger vaak vriendschappelijk tegen hen gespeeld. Ze scoren heel veel (20 goals), maar krijgen ook veel goals tegen. Ondanks hun lage positie mogen we Den Bommel niet onderschatten. Als wij niet op 100 % spelen, kunnen we in deze competitie van iedereen verliezen."

 

Zaterdag trappen Tholense Boys en Den Bommel om 15.00 uur af op sportpark De Bent.


 
Beste ouders en verzorgers,   Gisterenavond zijn wij allen getuige geweest van een dringende oproep van onze minister… Meer >
 
Beste Leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,   In navolging van het profvoetbal zijn ook alle… Meer >
 
www.tholenseboys.nl
Na een korte pauze van twee weken, mogen we aanstaande zaterdag weer het veld betreden. Tholense Boys speelt dan thuis tegen De… Meer >
 
www.tholenseboys.nl

De competitie gaat beginnen!

21 september 2018
Na het succesvolle afgelopen seizoen, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. En dat biedt meer dan genoeg uitdaging voor… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2017 Meer >
 
15-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
26-11-2016 Meer >
 
 
 
10-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-11-2015 Meer >
 
29-10-2015 Meer >
 
 
06-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-10-2014 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven