Nieuws

Heert Andringa: "Training geven houdt mij jong"

13 februari 2016
www.tholenseboys.nl

Volgend jaar is hij tien jaar werkzaam bij Tholense Boys: Heert Andringa. De 53-jarige vrijwilliger heeft niet zoveel met de vergadercultuur. Hij staat het liefst op het trainingsveld. “Zolang ik nog fit ben, wil ik daarmee door blijven gaan.”


Heert was in het verleden trainer van de F-pupillen. Hij had onder meer zijn oudste zoon, Sjoerd, onder zijn hoede. “Later zijn we van Deventer naar Tholen verhuisd. Mijn zoons wilden opnieuw voetballen en als je hier woont kom je dus bij Tholense Boys uit.” Al snel kreeg Heert de vraag om aan de slag te gaan als trainer. “Dat deed ik graag. Ik had al eerder mijn trainingspapieren gehaald als pupillentrainer en sta met plezier op het veld.”

 

Geen vergadertijger

Later maakte Heert deel uit van het jeugdbestuur en de technische commissie. “Met twee anderen was ik verantwoordelijk voor de indelingen van de teams en het wedstrijdschema.” Vorig jaar nam hij zelfs plaats in het hoofdbestuur van de geel-zwarten. Dat heeft hij een jaar lang volgehouden. “In het bestuur ben je uiteindelijk vooral bezig met randzaken: sponsorgelden, een masterplan, enzovoort.”

 

Wekelijks loopt Heert twee keer het trainingsveld op. “Op dinsdagmiddag geef ik training aan de smurfen, kinderen van 4-5 jaar. Dat is het leukste uurtje van de week, kan ik wel zeggen. Zo houd ik mezelf ook jong.” Daarnaast houdt hij zich sinds dit seizoen bezig met de meisjes E. “Vanaf december geef ik heb iedere vrijdagavond training. Iemand anders doet dat op woensdagavond.”

 

Samenwerken met WHS

Heert heeft er mede voor gezorgd dat er op het gebied van damesvoetbal een samenwerking tussen WHS en Tholense Boys is ontstaan. Daardoor zijn er twee meidenelftallen ontstaan in samenwerking met de groen-witten uit Sint-Annaland: MB1 en MC1. Beide teams hebben 17 speelsters. Lange tijd was samenwerken met WHS not done. Maar de praktijk toont aan dat je door samen te werken verder komt.”

 

Tot voor kort was de vrijwilliger ook leider en vlagger van Tholense Boys A1. “Wanneer de trainer er niet was, nam ik een training over. Het leuke is dat er nu in het eerste elftal een aantal jongens spelen met wie ik heb mogen samenwerken.”

 

Regelmatig verschijnt Heert, wandelend met de hond, op het sportpark om het eerste elftal te aanschouwen. “Eerlijk gezegd vind ik het dat het aantal basisspelers te weinig is. Wanneer er een aantal spelers afhaken, zitten ze met de gebakken peren. Tegelijkertijd heeft trainer Erwin de Nijs de boel op de rit gekregen. Het voetbal ziet er snel en flitsend uit. Erg leuk om naar te kijken. Ik hoop dat het gaat lukken om een stabiele tweedeklasser te worden.”


 
Beste ouders en verzorgers,   Gisterenavond zijn wij allen getuige geweest van een dringende oproep van onze minister… Meer >
 
Beste Leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,   In navolging van het profvoetbal zijn ook alle… Meer >
 
www.tholenseboys.nl
Na een korte pauze van twee weken, mogen we aanstaande zaterdag weer het veld betreden. Tholense Boys speelt dan thuis tegen De… Meer >
 
www.tholenseboys.nl

De competitie gaat beginnen!

21 september 2018
Na het succesvolle afgelopen seizoen, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. En dat biedt meer dan genoeg uitdaging voor… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2017 Meer >
 
15-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
26-11-2016 Meer >
 
 
 
10-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-11-2015 Meer >
 
 
29-10-2015 Meer >
 
 
06-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-10-2014 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven