Nieuws

“Door deze club ben ik meer Tholenaar geworden”

18 maart 2016
www.tholenseboys.nl
“Tholense Boys heeft een verbindende factor. Door deze club ben ik mij meer Tholenaar gaan voelen,” zegt Colin Harmsen van der Vliet. Hij heeft nu zo'n vijf jaar de smurfen, F- en E-pupillen onder zijn hoede als trainer. Na dit seizoen stopt Colin op het veld en blijft hij alleen nog als leider bij de geel-zwarten betrokken.

De Brabander kwam in 2001 met zijn vrouw Sandra in Tholen terecht. “Na eerder bij DOSKO te hebben gespeeld besloot in om twee jaar later lid te worden om sociale contacten op te doen.” Colin belandde in het derde elftal. Naast de derde helft was hij ook in de eerste twee helften van de partij. “In 2011 stopte ik met voetbal om mij te kunnen richten op hardlopen.” Toen zijn zoontje Arjon ging voetballen bij de smurfen werd Colin benaderd om als trainer aan de slag te gaan.

 

Colin gaf zijn jawoord. Als trainer van 'de kleintjes' komt meer kijken dan alleen een bal pakken, de jongens het veld opsturen en op een fluitje blazen. “Vanaf de smurfen heb ik trainingsstof gezocht dat aansluit op het niveau van de spelertjes. Zo heb ik ook oefenstof van de KNVB gebruikt. Ja, er zitten ook 'lol-trainingen' bij waarbij het een kwestie is van achter een bal aan rennen en zien waar je uitkomt. Maar daar bleef het niet bij.”

 

E2 leiden

Met zijn zoontje ging Colin later mee naar de F- en E-pupillen. Momenteel geeft hij met Ablas Boudou leiding aan de E2. “In deze fase zie je dat ze steeds meer hun eigen positie gaan pakken en het tactische gedeelte meer aan bod komt. Ik moet toegeven daar Ablas daar beter in is. Zelf houd ik mij vooral bezig met baloefeningen.”

 

“Dit seizoen zijn er een paar nieuwelingen bijgekomen. Ik heb gemerkt dat de spelers die al jarenlang op voetbal zitten twee stappen verder waren. Dan ontdek je dat ze door de trainingen voetballend echt zijn gegroeid.” De E2 speelt momenteel in de 4e klasse. “Ik heb het idee dat we een klasse te laag zitten. Soms winnen we met erg grote cijfers. Maar door tegenstand word je als speler alleen maar beter.”

 

Theologie studeren

Na dit seizoen begint Colin met een 5-jarige HBO-studie theologie. “Om de drie weken ga ik op zaterdag naar Amersfoort. Ik heb ongeveer 15 tot 20 uur per week nodig om te kunnen studeren. Training geven gaat dan ook niet meer lukken. Ablas en zijn zoons Youri en Omar gaat de trainingen en wedstrijden begeleiden. Wel blijf ik nog als leider aan het team verbonden.”

 

Colin geeft toe dat hij zich met dank aan Tholense Boys meer Tholenaar is gaan voelen. “Veel contacten zijn vanuit de vereniging ontstaan. Dat toont aan dat Tholense Boys een verbindende factor heeft. Nee, ik ben geen supporter in hart en nieren die zaterdagmiddag het eerste elftal aanmoedigt. Desondanks heb ik veel aan de club te danken.”

 

Tholense Boys-Rimboe

Aanstaande zaterdag ontvangt Tholense Boys om 15:00 uur de nummer 7 van de ranglijst, Rimboe. De ploeg uit Wouwse Plantage verloor de laatste twee wedstrijden. De geel-zwarten slaagden er na een thuisnederlaag tegen De Fendert in om de laatste twee duels te winnen. Eerder dit seizoen wonnen de Tholenaren bij de groen-witten met 0-2.


 
Beste ouders en verzorgers,   Gisterenavond zijn wij allen getuige geweest van een dringende oproep van onze minister… Meer >
 
Beste Leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,   In navolging van het profvoetbal zijn ook alle… Meer >
 
www.tholenseboys.nl
Na een korte pauze van twee weken, mogen we aanstaande zaterdag weer het veld betreden. Tholense Boys speelt dan thuis tegen De… Meer >
 
www.tholenseboys.nl

De competitie gaat beginnen!

21 september 2018
Na het succesvolle afgelopen seizoen, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. En dat biedt meer dan genoeg uitdaging voor… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2017 Meer >
 
15-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
26-11-2016 Meer >
 
 
 
10-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-11-2015 Meer >
 
 
29-10-2015 Meer >
 
 
06-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-10-2014 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven