Nieuws

Derby tegen WHS!

18 april 2017 door Patrick Simons
www.tholenseboys.nl

Na een vrij paasweekeinde wordt komende zaterdag de meest belangrijke derby van het jaar gespeeld, in meerdere opzichten. Natuurlijk tellen de onderlinge verhoudingen tussen WHS en Tholense Boys. Wat voor ons echter nog belangrijker is, is de strijd om de titel in de derde klasse B. Puntverlies kunnen we onszelf simpelweg niet veroorloven en wellicht helpt Duiveland op dezelfde dag een handje door Zwaluwe van de winst af te houden. Voor Tholense Boys is het echter van belang om zich vooral te concentreren op de derby tegen WHS. De Stallanders zullen er namelijk alles aan doen om de punten op de Waaje te houden en daarmee Tholense Boys voorlopig uit te schakelen in de titelrace.  Aan de geel-zwarten de taak om het verschil op de ranglijst ook te laten zien op het veld!


Afgerekend met DHV
Het is inmiddels al weer twee weken geleden dat Tholense Boys haar laatste competitiewedstrijd speelde. Het vooraf als lastige tegenstander bestempelde DHV werd uit eenvoudig met 1-3 verslagen. Tholense Boys slaagde erin om ontzettend veel kansen te creëren en stond binnen 20 minuten op een 0-2 voorsprong, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld leek. Dave den Boef wist opnieuw twee keer het net te vinden.  In de tweede helft zorgde Matthijs van Stee vanaf elf meter voor de beslissende 0-3 waarmee de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Dat DHV in de slotminuut nog een eretreffer maakte, was alleen belangrijk voor de statistieken.
 
Derby van Tholen
Zaterdag staat dus de derby van het eiland Tholen op het programma. We spelen de altijd lastige uitwedstrijd tegen WHS. Daarmee treden de twee grootste ploegen van het eiland tegen elkaar aan.  WHS kende op tweede paasdag een slechte generale voor de derby. In Halsteren werd er op onbegrijpelijke wijze met 3-2 verloren van VVC. Twaalf minuten voor tijd leek er nog niets aan de hand aangezien WHS met een man meer speelde én een 0-2 voorsprong had opgebouwd. VVC wist echter alsnog drie keer te scoren waardoor de wedstrijd volledig op zijn kop stond. Sowieso zijn de Stallanders niet heel goed uit de winterstop gekomen. Van de acht wedstrijden na de winterstop werden er slechts twee gewonnen. Ter vergelijking: Tholense Boys verloor van de acht wedstrijden na de winterstop alleen de uitwedstrijd tegen Zwaluwe en wist de overige zeven allemaal te winnen. Ook op de ranglijst is het verschil behoorlijk: Tholense Boys heeft tot nog toe 48 punten behaald deze competitie en WHS 29.
 
Historie
Sinds het seizoen 93/94 heeft de wedstrijd WHS – Tholense Boys 14 keer op het programma gestaan. Opvallend is dat Tholense Boys er van die 14 wedstrijden slechts twee wist te winnen. Vorig jaar werd er met 0-2 gewonnen op de Waaje. Voor de andere winstpartij moeten we helemaal terug naar het seizoen 98/99 toen er ook met 0-2 werd gewonnen. Van de overige 12 wedstrijden eindigden er zeven in een gelijkspel en vijf keer gingen de Stallanders er met de winst vandoor. Overigens werd de wedstrijd op de Bent, eerder dit seizoen, nipt met 1-0 gewonnen.
 
Kom ons aanmoedigen!
Zaterdag telt de historie echter niet, zaterdag telt de stand van de ranglijst niet en zaterdag telt zelfs de huidige vorm van beide ploegen niet. De Thoolse derby is namelijk altijd een wedstrijd op zichzelf waarin van alles kan gebeuren. Het team van Erwin de Nijs heeft uw en jouw steun daarom meer dan nodig! Hopelijk komen supporters van Tholense Boys in grote getale naar de Waaje om ons eerste elftal aan te moedigen. De aftrap is om 15:00(!!) uur en de wedstrijd wordt geleid door Dhr. J.W.M. Kriesels. Iets eerder komen kan ook: om 11:30 uur speelt op hetzelfde sportpark het eerste dameselftal van Tholense Boys/WHS tegen NOAD/Vosmeer. Op het Facebook en Twitter account van Tholense Boys kunnen de thuisblijvers via het gebruikelijke liveverslag op de hoogte blijven van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen WHS en Tholense Boys!

Lootjes en suikerspinnen
Hoewel WHS en Tholense Boys zaterdag lijnrecht tegenover elkaar staan, wordt er ook volop samengewerkt. Dat zien we bijvoorbeeld aan de combinatie-elftallen bij de dames. Tijdens hemelvaart weekeinde wil  het combinatie-elftal Tholense Boys/WHS MO19-1 meedoen aan een toernooi in Denemarken. Om hiervoor geld op te halen, worden er zaterdag lootjes verkocht waar je fantastische prijzen mee kunt winnen. De trekking zal ná de wedstrijd plaats vinden. Ook zal er de hele dag een suikerspinkraam op de Waaje te vinden zijn voor ditzelfde doeleinde! Helpen u en jij onze meiden mee op weg naar Denemarken?
 
 
 

 
www.tholenseboys.nl

De competitie gaat beginnen!

21 september 2018
Na het succesvolle afgelopen seizoen, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. En dat biedt meer dan genoeg uitdaging voor… Meer >
 
www.tholenseboys.nl
Na een spannende wedstrijd in Dordrecht die eindigde in opnieuw een penaltyserie heeft Tholense Boys zich op beheerste wijze verzekerd… Meer >
 
Nog maar één wedstrijd en dan is het seizoen hoe dan ook afgelopen. Zaterdag speelt ons eerste elftal namelijk de finale in de… Meer >
 

Voetbaldames gezocht

22 mei 2018
  Wij zijn op zoek naar je ter versterking van ons damesvoetbal elftal   Tholense Boys en WHS werken samen op het… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2017 Meer >
 
15-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
26-11-2016 Meer >
 
 
 
10-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-11-2015 Meer >
 
 
29-10-2015 Meer >
 
 
06-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-10-2014 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven