Nieuws

Derby op de Bent!

06 december 2017 door Patrick Simons

Tholense Boys kende vorige week een teleurstellende zaterdag. De uitwedstrijd tegen koploper Krabbendijke ging helaas verloren. Daardoor is de achterstand nog verder opgelopen en zit er voorlopig niets anders op dan proberen de tweede plaats op de ranglijst te behouden en te hopen op een mindere serie van Krabbendijk. Aanstaande zaterdag krijgen de boys gelukkig direct de kans om het nare gevoel van de laatste wedstrijd teniet te doen. Dan komt namelijk rivaal WHS op bezoek. Tijdens deze wedstijd spelen er natuurlijk nog veel meer belangen dan alleen de stand op de ranglijst. Verliezen in eigen huis is dan ook geen optie. WHS zal zich echter niet gewillig naar de slachtbank laten leiden, al spreken de statistieken nadrukkelijk in het voordeel van Tholense Boys.


Fysieke strijd in Krabbendijk
Wie voor het mooie voetbal naar Krabbedijk was gekomen voor de topper in de derde klasse B, kwam eigenlijk behoorlijk bedrogen uit. Het draaide namelijk vooral uit op een fysiek strijd. Tholense Boys begon sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook op een verdiende voorsprong door een doelpunt van Koen Nieuwkoop. Lang konden de geel-zwarten echter niet van deze voorsprong genieten. Nog geen  tien minuten later lag de bal er namelijk al aan de andere kant in. In de tweede helft viel de wedstrijd langzaam maar zeker de andere kant op en kreeg Tholense Boys steeds meer moeite met het fysiek sterke Krabbendijke. Een dik kwartier na rust resulteerde dat in een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Deze voorsprong kwam verder helaas niet meer in gevaar. Krabbendijke zet daarmee de uitstekende reeks voort en heeft nu 30 punten uit 10 wedstrijden. Tholense Boys volgt, samen met Wieldrecht, met 20 punten uit evenveel wedstrijden.
 
Derby van Tholen
Zaterdag staat dus de derby van het eiland Tholen op het programma. We spelen de altijd lastige wedstrijd tegen WHS. Daarmee treden de twee grootste ploegen van het eiland tegen elkaar aan.  Deze wedstrijd brengt altijd de nodige strijd en spanning met zich mee, ongeacht de stand van de ranglijst. WHS wil immers altijd van Tholense Boys winnen en andersom geldt precies hetzelfde. Dit jaar komt daar ook nog eens bij dat ook WHS een uitstekend seizoen draait en op de vierde plaats staat met slechts drie punten achterstand op Wieldrecht en Tholense Boys. Naast het feit dat het natuurlijk altijd heerlijk is om thuis van een concurrent te winnen, is het dus ook voor de ranglijst van groot belang. Als we op de tweede plaats willen blijven staan, zal er simpelweg gewonnen moeten worden.
 
Historie
Gelukkig spreken de statistieken overduidelijk in het voordeel van Tholense Boys. Vanaf het seizoen 93/94 speelden beide ploegen in competitieverband totaal 14 keer tegen elkaar op de Bent. Van al die wedstrijden wist WHS er slechts ééntje te winnen. Op 9 oktober 2010 werd het 2-4 in het voordeel van de Stallanders, ondanks een razendsnelle goal van Joey Deurloo die al in de 2e minuut de score opende. Ook het andere Thoolse doelpunt werd overigens door Joey gescoord. Tholense Boys wist precies de helft van de 14 gespeelde wedstrijden op de Bent als winnaar van het veld te stappen en zes keer eindigde de derby in Tholen onbeslist. Vorig jaar wisten we overigens twee keer te winnen van de Stallanders. Op de Bent eindigde het in een 1-0 winst voor Tholense Boys en uit werd er met maar liefst 1-4 gewonnen. De laatste keer dat WHS in competitieverband van Tholense Boys won, is ruim 5 jaar terug. Op 28 april 2012 werd het in Stalland 4-1 voor WHS.
 
Kampioen!
Afgelopen zaterdag werd JO11-3 met grote overmacht najaarskampioen. Het team behaalde uit de eerste tien wedstrijden 30 punten en een ongekend goed doelsaldo van 106 doelpunten voor en 27 doelpunten tegen. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd aan alle begeleiders en spelers!
 
Wees welkom!
Ook komende zaterdag zijn alle supporters natuurlijk meer dan welkom om naar deze, altijd spannende, derby te komen kijken. De wedstrijd van aanstaande zaterdag begint wat vroeger dan normaal, namelijk om 14:15 uur. Scheidsrechter van dienst is Dhr. J. H. Bezemer. Als u niet in de gelegenheid bent om de wedstrijd bij te wonen, kun je altijd het liveverslag volgen op Facebook en Twitter.

 
Beste ouders en verzorgers,   Gisterenavond zijn wij allen getuige geweest van een dringende oproep van onze minister… Meer >
 
Beste Leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,   In navolging van het profvoetbal zijn ook alle… Meer >
 
www.tholenseboys.nl
Na een korte pauze van twee weken, mogen we aanstaande zaterdag weer het veld betreden. Tholense Boys speelt dan thuis tegen De… Meer >
 
www.tholenseboys.nl

De competitie gaat beginnen!

21 september 2018
Na het succesvolle afgelopen seizoen, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. En dat biedt meer dan genoeg uitdaging voor… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2017 Meer >
 
15-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
26-11-2016 Meer >
 
 
 
10-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-11-2015 Meer >
 
 
29-10-2015 Meer >
 
 
06-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-10-2014 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven