Nieuws

Voorzitter Tholense Boys: "Degradatie was niet nodig"

11 mei 2015
www.tholenseboys.nl

“Degradatie was naar mijn mening niet nodig geweest. Het is heel jammer.” Piet van der Vlies, voorzitter van Tholense Boys, reageert op de degradatie. Hij noemt twee redenen waarom de geel-zwarten volgend jaar in de derde klasse spelen.

 

Kwam de klap hard aan, zaterdag?

“Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant heb ik hiermee rekening gehouden. Thuis tegen Oostkapelle gaven we de regie uit handen. Daardoor waren we afhankelijk van VVC '68. Uiteindelijk is het heel jammer. In mijn ogen was degradatie niet nodig geweest. We hebben kwaliteit genoeg.”

 

Hoe verklaar je de degradatie?

“Allereerst speelt het opstappen van trainer Ronald van Oeveren een belangrijke rol. De klik was er niet met de spelersgroep. Tot het moment dat hij opstapte heeft er nooit een vast team op het veld gestaan. Spelers stonden zelfs op posities waar ze niet gewend waren om te spelen. Je kunt niet tot de winterstop doorgaan met experimenteren.”

 

“Daarnaast heeft er niet echt een hecht team op het veld gestaan. Pas in de laatste wedstrijden stond er een ploeg die bereid was om voor elkaar door het vuur te gaan. Spelers stonden op de juiste plaats. Maar in die fase van de competitie was het eigenlijk al te laat.”

 

Als bestuur hadden jullie toch al eerder kunnen zeggen: 'We stoppen ermee, coach'?

“We kunnen onszelf weinig kwalijk nemen. Er is voortdurend overleg geweest tussen de technische commissie, technische staf en spelersgroep. Van Oeveren heeft nooit aangegeven dat hij het niet meer zag zitten. Bovendien moet je een nieuwe trainer wel even de kans geven. Als een trainer opstapt, word je als bestuur voor een voldongen feit geplaatst. Vervolgens hebben we voor de best mogelijke oplossing gekozen: een aantal mannen voor de groep zetten die de spelersgroep al kent. Een trainer van buitenaf zou teveel tijd nodig hebben en tijd om te experimenteren is er halverwege het seizoen niet.”

 

Hoe schadelijk is de degradatie voor Tholense Boys?

“Schadelijk wil ik niet noemen. Het is altijd onze ambitie geweest om een stabiele tweedeklasser te zijn. Daar hebben we ook het materiaal voor. Die ambitie wordt nu even geparkeerd. We moeten onze rug rechten. Vorig seizoen hebben we wél laten zien dat we het waard zijn om in de tweede klasse te spelen.

 

Zeg je hiermee dat Tholense Boys volgend jaar weer terug moet zijn in de tweede klasse?

“Het streven is om zo snel mogelijk terug te keren. Via een kampioenschap of via de nacompetitie. We zijn niet minder dan de tweedeklassers Zwaluwe of De Meeuwen. Dit seizoen werden we zelden weggetikt. Dat zegt in mijn ogen voldoende.”



 
Beste ouders en verzorgers,   Gisterenavond zijn wij allen getuige geweest van een dringende oproep van onze minister… Meer >
 
Beste Leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,   In navolging van het profvoetbal zijn ook alle… Meer >
 
www.tholenseboys.nl
Na een korte pauze van twee weken, mogen we aanstaande zaterdag weer het veld betreden. Tholense Boys speelt dan thuis tegen De… Meer >
 
www.tholenseboys.nl

De competitie gaat beginnen!

21 september 2018
Na het succesvolle afgelopen seizoen, staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. En dat biedt meer dan genoeg uitdaging voor… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2017 Meer >
 
15-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
26-11-2016 Meer >
 
 
 
10-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-11-2015 Meer >
 
 
29-10-2015 Meer >
 
 
06-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-10-2014 Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven