Vechten tegen jezelf

Moerse Boys JO13-1
Tholense Boys JO13-1
18-02-2017
6-2

Voor de wedstrijd van vandaag hadden we 5 afmeldingen, waarvan 2 langdurig. Gelukkig konden we van de D2 Yari (als vervanger van Keo), Rohit en Anas lenen. Hierdoor konden we toch met 12 man naar Zundert afreizen.

Vanaf het begin van de wedstrijd ziet het er naar uit dat wij de betere ploeg zijn. Maar na 10 minuten krijgen we penalty tegen als Yari een tegenstander raakt op het moment dat hij een bal wil weg werken. De penalty wordt benut en zo staan we ineens met 1 – 0 achter. Vanaf dat moment loopt de irritatie bij een aantal van onze spelers hoog op; zij vinden dat de penalty onterecht was. Ook als de scheidsrechter in het verdere verloop van de eerste helft een dubieuze beslissing neemt krijgt hij de volle laag van de spelers. Hierdoor zijn we niet geconcentreerd aan het spelen. Dat zie je ook in al onze aanvallen. De laatste pass gaat standaard fout waardoor we niet tot scoren komen. Vijf minuten voor tijd volgt de 2 – 0 van Moerse Boys als we bij het uitverdedigen tegen een tegenstander op schieten waardoor de bal per ongeluk in het doel zeilt.

In de rust proberen we de jongens op te peppen door aan te geven dat we deze wedstrijd normaalgesproken moeten winnen als we gewoon gaan voetballen. Maar al ik de tweede minuut van de tweede helft gaat het weer helemaal mis. De 3 – 0 valt te makkelijk, maar het ergste is dat de 4 – 0 een minuut later ook simpel wordt gemaakt door Moerse Boys. En met 4 – 0 kun je 3 punten echt wel uit je hoofd zetten. Door een schitterende actie van Rohit, die goed wordt afgemaakt door Koen doen we nog wat terug, maar het is dan al 5 – 1. Het wordt nog 5 – 2 als Rohit een vreemd genomen achterbal op de rand van het 16 meter gebied van Moerse Boys in de voeten gespeeld krijgt door de verdediger van Moerse Boys. Rohit loopt op de verbaasde keeper van Moerse Boys af en scoort. Ook de scheids kan niks anders dan het doelpunt toekennen. De eindstand van 6 – 2 kunnen we alleen onszelf kwalijk nemen. We moeten echt geconcentreerder en met meer inzet gaan voetballen komende seizoenshelft.
 

Verslagen

Terug naar boven