Lange man voor en achter

Tholense Boys JO13-1
Seolto JO13-1
11-03-2017
1-2

Onze tweede wedstrijd van dit halve seizoen was tegen Seolto JO13-1. Op voorhand waren we bij Moerse Boys al gewaarschuwd voor het strijdplan van Seolto; ze hebben een lange snelle aanvaller die de doelpunten maakt en ze hebben een grote sterke verdediger die zorgt dat je zelf niet tot scoren komt.

We starten met en 4-4-2 opstelling waarbij Sam eventueel als spits zou kunnen gaan fungeren als we de overhand zouden hebben. In de eerste helft hebben we wel het betere van het spel, maar we maken de (kleine en grote) kansen die we hebben niet af. De grootste kans is voor Seolto, maar de bal wordt door Thomas (die Keo vervangt omdat deze nog niet mag keepen) nipt van de lijn gehaald. Halverwege de eerste helft maakt Seolto wel de 0 – 1. Dit wordt ook de ruststand omdat we zelf niet scoren.

In de rust geven we aan dat als we net een stapje harder werken we deze pot kunnen winnen. Ze zijn echt niet beter dan wij. We moeten er ook voor waken dat we slap uit de kleedkamer komen en we gelijk een doelpunt tegen krijgen, zoals in de vorige wedstrijd.

Met deze wetenschap gingen we weer het veld op. We lijken in de tweede helft meer te moeten verdedigen als in de eerste helft. We komen er soms met lange ballen wel uit, maar dan komen we niet voorbij de grote laatste man. Na 12 minuten valt uit een corner van Seolto de 0 – 2.
Gelukkig wordt kort daarna Keo in het strafschopgebied van Seolto onderuit gehaald door twee man. Hierdoor krijgen wij een strafschop die door Sam wordt verzilverd. Maar verder dan 1 – 2 komen we helaas niet.
 

Verslagen

Terug naar boven