Overwinning op karakter

www.tholenseboys.nl
Tholense Boys 1
VVC'68 1
18-03-2017
3-2

Scheidsrechter:   Verhoeven, P.L.M.
Na een 0-2 ruststand, leek het er op dat ons eerste elftal opnieuw punten zou gaan verspelen tegen VVC 68. Op karakter werd er in de tweede helft echter drie keer gescoord, waardoor de drie punten alsnog op de Bent bleven. Bij trainer Erwin de Nijs overheerste vooral opluchting: "We blijven in de race om de eerste plaats. Zolang je op drie punten afstand blijft, is alles nog mogelijk. We zijn vooral heel erg blij dat we deze wedstrijd nog naar ons toegetrokken hebben."

Grote kansen
Tholense Boys begon helemaal niet slecht aan de wedstrijd. In de beginfase kreeg Niels direct een mogelijkheid om de score te openen, maar zijn kopbal verdween net over het doel. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel direct raak. De net op tijd fit geraakte Bart Vane kon de bal vrijstaand inkoppen en wist dat buitenkansje ook te benutten. De Nijs vond de manier waarop dat doelpunt viel 'schrijnend': "Dat is niet wat ik van ons team gewend ben. Als je dat soort scherpte mist, is het lastig om van zulke tegenstanders te winnen. Het is niet des Tholens om zo'n doelpunt weg te geven." Vervolgens gingen de geel-zwarten stug door met kansen scheppen. VVC werd ver op eigen helft teruggedrongen en kwam er in het veldspel eigenlijk niet aan te pas. Ook voor het doel bleken de Tholenaren echter niet scherp te zijn, waardoor de gelijkmaker uitblijf. Zo'n tien minuten voor rust werd het nog erger. Eén van de schamele keren dat de Halsternaren over de middenlijn kwamen, eindigde in een terechte penalty. Deze werd door Marwan Achabar feilloos ingeschoten:  0-2.

Sterk uit de rust
Ook na rust bleef Tholense Boys de sterkste op het veld. Erwin de Nijs: "In de rust had ik er nog alle vertrouwen in. We hebben aangegeven dat we de koppies bij elkaar moeten houden en de focus vooral op de uitvoering te leggen. De verhouding was er namelijk ook helemaal niet naar om met 0-2 achter te staan. We misten wel behoorlijk wat scherpte voor het doel." Ook in de tweede helft kregen de Boys kansen, maar de bal leek er niet in te willen. Na 78 minuten was het dan eindelijk raak: Niels Hopmans zorgde voor de aansluitingstreffer waardoor de wedstrijd weer spannend werd. VVC ging nog meer achteruit lopen en Tholense Boys probeerde er nog een slotoffensief uit te persen. Dat lukte op wonderbaarlijke wijze. Net als een week eerder tegen DIA, wisten namelijk beide centrale verdedigers te scoren. Eerst was het Raymond die in de 90e minuut voor de gelijkmaker zorgde. Aanvoerder Auke Bovenberg maakte het feest op de Bent compleet door in de blessuretijd het beslissende doelpunt te scoren. Een resultaat waarmee de ploeg niet alleen laat zien dat het tot de top van de Derde Klasse B behoort, maar ook dat de groep over de juiste mentaliteit beschikt.

Zes finales
Volgens de Nijs zijn er nog zes finales te gaan: "Zolang je blijft winnen, blijven dat ook finales. Als je punten gaat verspelen, moet je misschien naar andere dingen gaan kijken. Dan wordt de tweede plaats belangrijk. Maar voorlopig letten we vooral op wat Zwaluwe doet." Op de vraag of hij denkt dat Tholense Boys bovenaan staat als er zes keer gewonnen wordt, blijft Erwin voorzichting: "Ik hoop het. Volgende week gaat Zwaluwe naar DHV toe en dat zijn dan de wedstrijden waarvan je hoopt dat het daar een keertje gebeurt. Maar heel eerlijk vind ik dat je vooral moet hopen en niet moet rekenen. Zeker aangezien we twee keer van de koploper hebben verloren. Dan had je het in die wedstrijden moeten beslissen. Maar we doen nog steeds mee dus zolang dat het geval is, mag je ook best vertrouwen hebben." De Nijs sluit af met een compliment aan de groep: "Ik vind het knap dat we het zelf elke week voor elkaar boksen om te blijven winnen. We hebben een aantal behoorlijke reeksen met overwinningen geboekt, ook op ploegen die niet minder zijn dan wij. Dat was vandaag niet het geval vond ik, maar in het linkerrijtje zijn er genoeg ploegen die gelijkwaardig zijn aan ons."

Programma van beide ploegen
Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Rillandia en de week erna treedt ons eerste elftal op de Bent aan tegen SKNWK.  Vervolgens staan er lastige uitwedstrijden tegen respectievelijk DHV en WHS op het programma.  De voorlaatste wedstrijd spelen de boys thuis tegen Duiveland en er wordt op 6 mei afgesloten met de uitwedstrijd tegen Olympia 60. Voor concurrent Zwaluwe zijn vooral de komende drie speelronden van belang. De ploeg speelt namelijk drie keer op rij uit tegen respectievelijk DHV, SKNWK en Duiveland, met iedere keer een week vrij ertussen. Vervolgens krijgt Zwaluwe nog Kogelvangers op bezoek en speelt het op 6 mei de uitwedstrijd tegen NOAD. Op 13 mei speelt de ploeg de laatste wedstrijd, thuis en óók tegen Olympia. Tholense Boys heeft de laatste speelronde een vrije beurt en is dus eigenlijk een week eerder al uitgespeeld.
 

Verslagen

Terug naar boven