De eerste 3 punten, en dat tegen de koploper!

DEVO JO13-1
Tholense Boys JO13-1
18-03-2017
0-1

In de beker zijn we met 7-2 uitgeschakeld door DEVO. Een kansloze nederlaag was het toen. Vandaag waren we voorbereid. We hadden afgesproken dat Luuk Nijsse de nr 10 van DEVO af zou stoppen. Waar deze man ook op het veld stond, daar moest Luuk ook zijn. In de verloren bekerwedstrijd leek alles om deze nr 10 te draaien. Zonder hem waren we aan elkaar gewaagd geweest.

Bij de aftrap begonnen de eerste intimidaties van DEVO: De scheidsrechter besliste zonder tos dat wij zouden aftrappen zonder van kant te kunnen wisselen. Dat betekende dat DEVO met stevige meewind de eerste helft mocht starten. Daarnaast dacht de coach van DEVO dat hij best kon starten zonder zijn nr 10.

Wij houden de eerste minuten van de eerste helft prima stand. Wij hebben zelfs een paar goede kansen, maar omdat wij wind tegen hebben kost het meer moeite om het doel van DEVO te bereiken. Op het moment dat DEVO hun nr 10 in het veld brengt kantelt dit beeld iets. Wij moeten verdedigender gaan spelen waardoor DEVO wat kansen krijgt, met maar één echt uitgespeelde kans. DEVO helpt ons bij deze grote kans zelf met verdedigen; een speler van DEVO trapt de bal van de doellijn uit ons doel (waarvoor dank!). Thomas keepte vandaag weer omdat Keo nog een weekje niet mag keepen. We spelen de eerste helft prima uit door ons allemaal voor 110% in te zetten. Luuk Nijsse voert zijn taak om de nr 10 uit te schakelen prima uit. Ook jongens die even niet op hun gebruikelijke plek spelen voeren hun taken perfect uit.

Na rust gaan we verder waar we gebleven waren, alleen nu met meewind. In de eerste minuten komen we er een aantal keer goed uit. De verdediging van DEVO heeft veel moeite met hoge ballen onder controle te krijgen. Hierdoor breekt Keo in de 4e minuut door de verdediging. Hij wordt door een verdediger van DEVO hard in de rug geduwd waardoor hij in het 16-meter gebied valt. We krijgen een penalty van de prima fluitende scheidsrechter (hij laat wel veel doorspelen, maar dat maakt de wedstrijd vandaag alleen maar leuker). Sam neemt de penalty en schiet de bal door het midden prima in het doel. De keeper ging kansloos de hoek in.
Vanaf dit moment werd DEVO slordig omdat de frustratie was toegeslagen. Ze krijgen nog wel veel kansen en veel hoekschoppen, maar bijna alles gaat naast; en anders staat Thomas prima opgesteld waardoor hij de overige ballen allemaal pakt. Verdedigend staan we ook prima. We geven voldoende rugdekking waardoor er eigenlijk nooit een speler helemaal door de verdediging komt. We houden stand tot de laatste minuut en pakken, een beetje tegen de verhouding in, alle drie de punten mee naar Tholen.

Het is nu zaak dat we iedere week met deze instelling gaan voetballen. Dan zijn we tegen de meeste ploegen uit deze competitie helemaal niet kansloos!
 

Verslagen

Terug naar boven