Van de laatste naar de derde plek

Tholense Boys JO13-1
ODIO JO13-1
25-03-2017
2-1

De thuiswedstrijd die vandaag op het programma stond was tegen IDIO. Op zich had ODIO nog geen bijzondere overwinningen geboekt, dus op zich zou dat moeten lukken. En met deze instelling leken de boys vandaag ook het veld in te gaan. De juiste instelling was in de eerste helft ver te zoeken. De scheidsrechter had bij de aftrap al verteld dat hij bij voordeel door zou laten voetballen bij kleine overtredingen. Een aantal van onze jongens konden daar niet zo goed tegen; die wilden bij iedere tik een vrije trap mee.

Het spelbeeld was in de eerste helft dat wij via de vleugels probeerden aan te vallen, maar tot echte kansen leidde dat niet. ODIO wachtte op de counter. Na 20 minuten was het uit zo’n counter ook ineens raak waardoor we met 0 – 1 achter stonden. Voor rust konden we de gelijkmaker niet in het doel krijgen.

In de rust zijn de jongens eens goed toegesproken. Met deze instelling zouden we met 0 – 3 van het veld af gaan; en dat zou dan gewoon terecht zijn. We moeten eens duels gaan winnen en ons niet zo makkelijk van de bal af laten zetten.

Na rust spelen we beduidend beter dan in de eerste helft. En dat wordt beloond. Een diepe bal op Tommy wordt door Tommy van buiten het strafschopgebied over de keeper in het doel geschoten. De keeper stond redelijk ver uit z’n doel en dat had Tommy goed gezien! We krijgen steeds meer kansen. Als een inworp van ons tot corner wordt weggeschoten door een verdediger van ODIO komen we zelfs op een 2 – 1 voorsprong. Pieter kopt zo vrij als een vogel de corner in het doel.
In de laatste tien minuten komen we nog even met tien man te staan omdat er bij ons iemand uit wordt gestuurd wegens schoppen, maar ook met tien man houden we de drie punten in Tholen.

Afgezien van de belabberde eerste helft toch wel een verdiende overwinning. En zo springen we van de zesde naar de derde plaats.
 

Verslagen

Terug naar boven