Tholenseboys/WHS MO19 wint met knappe teamprestatie van GJS MO19

ST Tholense Boys / WHS MO19-1
GJS MO19-1
01-04-2017
5-3

Tholenseboys/WHS MO19 wint met knappe teamprestatie van GJS MO19
 
Zaterdag 1 april speelde we de 2e competitiewedstrijd van het voorjaar, op ‘De Bent’ tegen GJS uit Gorinchem. GJS had 4 punten uit 3 duels en wij hadden de 1e wedstrijd verloren met 6-1! De vorige wedstrijd waren er veel geblesseerde en kwamen we te kort, gelukkig werden we toen geholpen door aanvulling vanuit MO15. Tegen GJS waren we eindelijk weer redelijk compleet. Alleen Lisa en Nina zijn nog langdurig afwezig, waardoor voor de zekerheid Tessa op de bank plaats nam.
 
GJS begon sterk aan de wedstrijd. Met goed positiespel en veel beweging op het middenveld, zorgde ze voor de nodige dreiging. Na de goede training van afgelopen woensdag was iedereen scherp, waardoor we niet werden verrast en grip op de wedstrijd kregen. Uit een goed opgezette aanval opende Fleur de score na ruim 10 minuten voetballen. We kregen meer grip op de wedstrijd. In de aanval waren we continue dreigend, met veel beweging en samenspel voorin. Bij balverlies werd de extra middenvelder van GJS goed opgevangen door Merel of Kirsten. De eerste helft waren we de bovenliggende partij en gingen we terecht de rust in met 3-1. We hadden wellicht nog een paar doelpunten meer mogen scoren en dankzij goed keeperswerk van Linda had we ook ‘slechts’ 1 tegendoelpunt. Over het algemeen was 3-1 dus een terechte ruststand.
 
In de rust een paar positiewisselingen, met name door blessures. Hierdoor schuift Amy, met 13 jaar de jongste van het stel, een linie naar voren in de aanval. Begin 2e helft maakt ze de 4-1. Tholenseboys/WHS MO19 lijkt op rozen te zitten. Maar niets is minder waar. GJS toont veerkracht en zet vol druk op de verdediging. Waar we de 1e helft mooi voetbal hebben laten zien, met veel positiespel en beleving, moesten we het de 2e helft van vechtlust hebben. Zodra we de tegenstander maar een klein beetje de ruimte gaven, maakte ze daar gretig gebruik van. De opdracht was dan ook om overal bovenop te zitten en geen ruimte weg te geven. Dit is goed opgepakt, maar de 4-2 en 4-3 konden niet worden voorkomen. Het waren dan ook wel prachtige afstandsschoten waarbij de keepster kansloos was. De spanning was terug in de wedstrijd. Met name in deze fase van de wedstrijd heeft ons team laten zien een hecht team te zijn en voor elkaar te willen knokken. Het was prachtig om te zien. Het aanwezige publiek heeft dan ook zichtbaar genoten van deze teamprestatie. Om het harde werken te belonen, scoorde Merel uit de counter de bevrijdende 5-3. Domper in deze mooie wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Jaya. Helaas moeten we haar wederom een langere periode gaan missen.
 
De komende weken een druk programma met 4 wedstrijden in 10 dagen! De competitie loopt daarna op zijn einde. MO19 gaat zich dan voorbereiden op het voetbaltoernooi in Denemarken. De sfeer zit er goed in en iedereen heeft zin om hier te gaan voetballen. De meiden, en ook ouders, zetten zich op verschillende fronten in om deze droomreis waar te maken. Begin maart hadden we de verkoop van koeken en afgelopen zaterdag en in de week van 10 april lopen ze voor de collecte van het Nationaal Kinderfonds, waar een deel van de opbrengst voor het toernooi bestemd is (en het andere deel voor het fonds en Tholenseboys). Tijdens de Nationale Pannenkoekendag hebben meiden ook hun maatschappelijke betrokkenheid getoond door pannenkoeken te bakken en te serveren voor ouderen op Ten Anker.
 
Onze laatste actie is op 22 april op WHS. De wedstrijd WHS – Tholenseboys wordt dan gespeeld en de meiden houden dan een verloting met veel, en vooral prachtige, prijzen. Lootjes zijn de in week voorafgaand aan de wedstrijd al te koop! Voor de jongeren is er een suikerspinkraam. Meer informatie volgt..        
 

Verslagen

Terug naar boven