Een gewaarschuwd mens…

Tholense Boys JO13-1
Lepelstr. Boys JO13-1
15-04-2017
1-7

Scheidsrechter:   Dongen, J. van
Meestal maak ik het verslag kort na de wedstrijd, maar afgelopen zaterdag was het beter dat ik dat niet ging doen. Anders was het verslag wat ongenuanceerder geworden dan dat deze nu is. Het ging namelijk afgelopen zaterdag niet helemaal lekker tegen Lepelstraatse Boys. Vooraf hadden we de jongens al gewaarschuwd voor de houding; in de kleedkamer was namelijk al duidelijk dat men niet helemaal geconcentreerd was.

En de angst dat we niet goed zouden spelen werd al snel waarheid. Na 7 minuten stonden we alweer met 0 – 1 achter. Gelukkig herpakken we ons en kunnen we na 18 minuten spelen de gelijkmaker binnen tikken. Een vrij trap van Sam wordt door de keeper weg gestompt. Tommy staat precies op de juiste plek om de afvallende bal binnen te schieten; 1 – 1. Maar daarna gaat het toch helemaal mis. We komen voor de rust nog op een 1 – 4 achterstand omdat er gewoon niet goed gevoetbald wordt. De mensen voorin zoeken de drukte op en lopen zich te makkelijk vast. Op het middenveld verliezen we belangrijke duels, en achterin sta je dan machteloos. Keo staat op zich nog wel een goeie wedstrijd te keepen, maar tegen sommige ballen is niks te doen.

In de rust proberen we de jongens ervan te doordringen dat ze echt moeten werken om te kunnen winnen. Je mag best moe worden en zweten is bij voetballen ook iets wat best mag.

Helaas is de boodschap niet aangekomen. In de 38e, 39e en 40e minuut van de wedstrijd krijgen we gewoon 3 doelpunten tegen (waaronder een penalty). Het is echt zeer teleurstellend wat we laten zien. Met een stand van 1 – 7 is de wedstrijd voor Lepelstraatse Boys natuurlijk gespeeld. We krijgen zelf nog wel een kans, maar ook deze binnentikker voor open doel wordt gemist. Tekenend voor de gehele wedstrijd van ons.

Laten we van deze wedstrijd maar snel vergeten (maar wel van leren!)
 

Verslagen

Terug naar boven