Maatje te groot

Tholense Boys JO13-1
DEVO JO13-1
29-04-2017
1-4

Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen DEVO op het programma. DEVO doet nog steeds mee om het kampioenschap, maar om kans te maken moeten ze de achterstand van 14 doelpunten op de koploper (Lepelstraatse Boys) zien goed te maken. DEVO had alles op alles gezet om tegen ons een grote uitslag op het scorebord te zetten.

DEVO begon hier helaas al snel aan. Na zes minuten schoot hun ‘sterspeler’ van een meter of 20 hard richting doel. De bal was niet te houden voor Keo; 0 - 1. Op zich was het niet onverwachts dat er een doelpunt viel, want we hadden weinig in te brengen in de eerste helft. We creëren zelf een paar kleine kansen, maar echt gevaarlijk worden we niet. DEVO schiet er in de eerste helft nog drie in waardoor we de rust in gaan met een 0 – 4.

In de rust peppen we de jongens op om te zorgen dat we de tweede helft de draad weer op proberen te pakken. We doen het de tweede helft beter dan in de eerste helft. We krijgen meer kansen en dat maakt de wedstrijd een stuk leuker om te zien. Hoe langer de tweede helft duurt, hoe groter de frustratie van DEVO wordt omdat er niet gescoord wordt (waardoor de kansen op het kampioenschap voor DEVO slinken). Hierdoor worden ze wilder in de afwerking waardoor ze niet meer tot scoren komen. Vijf minuten voor het einde maakt Rohit een prima individuele actie, maar stuit op de keeper. De rebound wordt door Luuk Atres hoog over de keeper in het doel geschoten. We hebben onze troostgoal te pakken, 1 – 4.

Gezien de ruststand kunnen we met een 1 – 4 eindstand best tevreden zijn.
 

Verslagen

Terug naar boven