Tholense Boys verpulvert NOAD

www.tholenseboys.nl
NOAD'67 1
Tholense Boys 1
30-09-2017
2 - 9

Scheidsrechter:   J.M. (Jan) IJpelaar
In een boeiende en leuke wedstrijd heeft Tholense boys hard uitgehaald in St. Philipsland. De geel-zwarten waren de hele wedstrijd de betere partij en wisten dit, met name in de tweede helft, ook duidelijk in de score uit te drukken. Na 90 minuten voetbal stond een impossante en indrukwekkende eindstand van 2-9 op het bord. Daarmee werd het vervelende gevoel van de slechte start vorige week volledig weggespoeld. De Boys hebben nu drie punten uit twee duels en volgende week komt Kogelvangers op bezoek.

Overtuigende start

Vanaf het moment dat er werd afgetrapt in Flupland waren de intenties van Tholense Boys direct duidelijk. Van meet af aan werd NOAD teruggedrongen en fanatiek afgejaagd. Dat resulteerde al snel in een voorsprong. Koen draaide een hoekschop precies op het hoofd van Auke die de bal overtugiend in het doel kopte. Niet veel later werd het ook 0-2 nadat Dave de oog in oog met de keeper niet faalde maar de bal feiloos binnen schoot. Het leek een eenvoudige en mooie middag te gaan worden maar in de eerste helft slaagde NOAD er wonder boven wonder in om de wedstrijd te kantelen en terug te komen tot 2-2. De ploeg liet zien uiterst effectief te zijn en promoveerden de eerste twee kansen van de wedstrijd ook direct tot een doelpunt. Tholense Boys raakte niet van slag en bleef rustig de voetballende oplossing zoeken. De 2-2 ruststand was dan ook behoorlijk geflatteerd.

Indrukwekkende tweede helft
In de tweede helft liet de ploeg van Erwin de Nijs zien waar ze daadwerkelijk toe in staat zijn. In drie kwartier tijd werden de Fluplanders volledig aan flarden gespeeld waardoor ze uiteindelijk blij waren dat er afgefloten werd. Eerst was het Koen Nieuwkoop die door goed opletten de 2-3 op het scorebord zetten. Vervolgens ging het hard. Nadat Dave met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 2-4 had gezorgd, verkreeg Tholense Boys ook nog eens een nummerieke meerderheid op het veld. Door een rode kaart voor Iwan Geense moest NOAD namelijk met tien man verder. De daarop volgende vrije trap werd door Dave uitstekend binnen geschoten. Vervolgens wist Dave nog tweemaal te scoren en ook invaller Michael Schot pikte zijn doelpuntje mee. Mathijs maakt het feestje compleet door vlak voor tijd een strafschop te benutten: 2-9.

Volgende week weer thuis!
Na de geslaagde missie in Flupland hebben de geel-zwarten de smaak van het winnen te pakken. Volgende week komt Kogelvangers op bezoek op de Bent. De ploeg uit Willemstad is dit seizoen uitstekend begonnen met een gelijkspel uit tegen DHV en 2-0 winst op Seolto. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus waarbij 100% inzet nodig zal zijn om opnieuw drie punten binnen te halen.
 

Verslagen

Terug naar boven