De eerste punten zijn binnen!

Tholense Boys JO15-1
DZC09 JO15-1
30-09-2017
5 - 2

De tweede competitiewedstrijd was tegen DZC’09 JO15-1. De jongens van DZC’09 waren gemiddeld genomen weer groter en ouder dan onze jongens, dus het was waarschijnlijk weer een juiste keuze om met een 4-4-2 opstelling te beginnen. Mocht het dan meevallen, dan kun je van daaruit snel omschakelen naar 4-3-3.

Keo stond natuurlijk weer op doel met daarvoor Luuk Nijsse, Luuk Atres, Brandon en Dylan. Op het middenveld hadden we Ismael, Pieter, Rohit en Luca. In de voorhoede startten Sam en Tommy. Marijn begon op de bank, maar speelde na een ruim kwartier de wedstrijd uit op de rechts back positie.

We starten de wedstrijd heel sterk. En na 11 minuten scoort Pieter het eerste doelpunt. Een schot op doel wordt door de keeper in de kruising getikt. Vier minuten later schiet Pieter de bal nogmaals in de kruising van het doel. Dit keer kan de keeper er niet bij; 2 – 0.
Halverwege de wedstrijd schuift de trainer van MZC’90 de laatste man naar voren waardoor ze ineens meer aan aanvallen toe komen. Hierdoor komen wij onder druk te staan. Na 21 minuten schieten ze de 2 – 1 binnen. Al snel wordt het verschil weer twee doelpunten als Brandon uit een corner de 3 – 1 scoort. Al met al moeten we blij zijn met deze ruststand omdat MZC’90 ook een aantal keer voor open doel heeft gemist.

Na de rust starten we veel minder sterk dan in de eerste helft. Doordat de betere spelers van MZC’90 nu allemaal aanvallend opgesteld staan. Toch krijgen we dit overwicht gedraaid en scoren we in de 13e minuut van de 2e helft de 4 – 1. Dit keer maakt Rohit het doelpunt. In de 19e minuut scoort MZC’90 de 4 – 2. MZC’90 heeft krijgt voldoende kansen om meer doelpunten te maken, maar ook in de tweede helft worden opgelegde kansen gemist. We moeten ook alle reddingen van Keo natuurlijk niet vergeten, want ook Keo pakt een aantal prima ballen! Sam bepaald in de 24e minuut van de tweede helft de eindstand op 5 – 2.

Gefeliciteerd met de eerste punten Boys! Op naar meer punten.
 

Verslagen

Terug naar boven