Minder goed gespeeld, maar wel gewonnen

WIK'57 JO15-1
Tholense Boys JO15-1
07-10-2017
2 - 4

Scheidsrechter:   Wanrooy, Gérard van
Het begin van de eerste helft tegen WIK’57 zag er veelbelovend uit. Al na 2 minuten scoort Tommy de 0 – 1. Vier minuten later scoort Tommy ook de 0 – 2. We lijken een makkelijke ochtend te krijgen, maar helaas hebben onze jongens dit idee ook… Na de 0 – 2 zakken we terug en krijgt WIK meer balbezit op onze helft. Het is allemaal heel rommelig waardoor we onnodig met een gelijk spel de rust in gaan.

In de rust doen we wat kleine positionele aanpassingen en vertellen we dat het team de linies korter op elkaar moet houden. Als we het veld te groot houden vallen er grote ruimtes waardoor WIK kan gaan voetballen.

De omzetting pakt al direct slecht uit en niemand lijkt echt zijn best te doen om de linies klein te houden. Het is de eerste 20 minuten van de 2e helft echt verschrikkelijk om aan te zien. En dan regent het nog ook. WIK heeft eigenlijk deze hele periode balbezit en wij staan met de rug tegen de muur. Het is wachten op het tegendoelpunt. Maar omdat WIK de kansen niet goed uitspeelt komen ze niet tot scoren. Als na 20 minuten de regen op houdt beginnen we ineens weer kansen te krijgen. In de 27e minuut van de tweede helft scoort Tommy uit een counter de 2 – 3. Door dit doelpunt is WIK gebroken. Ze beginnen onderling te bekvechten waardoor wij weer in ons spel kunnen komen. In de 29e minuut bepaalt Pieter de eindstand op 2 – 4.
 

Verslagen

Terug naar boven