Wedstrijd met 2 gezichten

www.tholenseboys.nl
Kloetinge JO15-6
Tholense Boys JO15-1
28-10-2017
4 - 8

Scheidsrechter:   Lagendijk, Cor
In het begin van de uitwedstrijd tegen Kloetinge JO15-6 hadden we het betere van het spel. We hadden in de bespreking de jongens als opdracht gegeven om zo snel mogelijk te scoren en te zorgen dat we een comfortabele voorsprong hadden. Met 4 wissels is het namelijk al vaker bij ons gebleken dat we na het wisselen steeds minden worden. En dat heeft niks te maken met het feit dat je mindere of betere spelers wisselt.
Nabil had de opdracht goed begrepen en scoort al in de 3e minuut het eerste doelpunt. Daarna duurt het even voordat we ons tweede doelpunt maken. Maar in de 17e minuut scoort Dylan de 0 – 2. Als Aimen in de 22e minuut de 0 – 3 scoort zijn we zo goed als zeker van de winst. Kloetinge komt er niet vaak uit, en als ze er uit komen kan Keo in veel gevallen de bal simpel pakken.

In de rust vertellen we de spelers dat ze het zichzelf onnodig moeilijk hebben gemaakt en dat ze veel meer doelpunten hadden kunnen maken. We moeten het veld gewoon breed houden en simpel de bal van de ene speler naar de andere speler laten gaan. Zo maken we Kloetinge moe en wordt het voor ons steeds makkelijker.

Wat er mis is gegaan met deze boodschap is niet duidelijk, maar de tweede helft werd een draak van een helft. In totaal vielen er 9 doelpunten in de 35 minuten die een helft duurt. Kloetinge is vijf keer van de eigen helft gekomen en heeft daar vier keer uit kunnen scoren. We stonden achterin verschrikkelijk te schutteren. Met als ultiem dieptepunt dat we zelf nog een eigen doelpunt maken om Kloetinge op weg te helpen.
Gelukkig hebben we ook mensen voorin staan die doelpunten kunnen maken. Dus uiteindelijk stappen we met een eindstand van 4 – 8 van het veld door doelpunten van Pieter, Aimen, Rohit en Nabil (2x).

Al met al een wedstrijd waar we nog zeker over zullen napraten, want het kan echt zoveel beter met dit team.
 

Verslagen

Terug naar boven